Başkent'te FETÖ terörü, çocuklar hıçkırarak ağladı

Paralel yapıya bağlı Turgut Özal Üniversitesi'nin Ankara Etlik'deki yeni kampüs binasının hemen yanında hafızlık eğitimi veren özel bir okulun bahçesini ve çocukların oyun bölgesi olarak kullandıkları yeşil alanı işgal eden FETÖ militanları, yıkım çalışmalarına karşı çıkan vatandaşların üzerine kepçe sürerek, diri diri gömmek istedi. Okullarının bahçesinin talan edilmesini üzüntüyle karşılayan öğrenciler, iş makinelerinin okul bahçesinin çitlerini yıkması üzerine hıçkırıklara boğuldu.

Haber Giriş : 22 Ağustos 2015 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkent'te FETÖ terörü, çocuklar hıçkırarak ağladı

MÜCAHİT GÜNDOĞDU / RAMAZAN ALKAN / ANKARA - Paralel yapıya bağlı Turgut Özal Üniversitesi'nin Ankara Etlik'deki yeni kampüs binasının hemen yanında hafızlık eğitimi veren özel bir okulun bahçesini ve çocukların oyun bölgesi olarak kullandıkları yeşil alanı işgal eden FETÖ örgütü hem vatandaşlara hem de yıkım anının görüntüleyen Akit muhabirlerine saldırdı.

ANKARA ETLİK'TE PARALEL İŞGAL

Etlik'teki Halil Sezai Erkut Caddesi'ndeki 40 dönümlük araziyi usulsüz bir şekilde zapteden paralel yapı, doymayınca özel bir okulun bahçesine gözünü dikti. Devletin içerisindeki elemanları sayesinde Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait arsayı usulsüz olarak 49 yıllığına "ölü fiyatına" kiralayan örgüt, yeşil alan olarak tahsis edilen yeri üniversitenin bünyesine dahil etmek istiyor. Ancak söz konusu yerde 14 Temmuz 2015 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediye Meclis kararıyla alınan imar değişikliğine gidildi. Paralel yapının çok ucuz fiyata kapattığı "kupon arazinin", Belediye Meclis kararına göre yeşil alan olarak kalması gerekiyor. Ancak örgüt, meclis kararını dikkate almayarak, mahallenin ve çocukların yeşil alan olarak kullandıkları alanları işgal etti.

PARALEL YAPI DİRİ DİRİ GÖMMEK İSTEDİ

Milli ve manevi değerleri önceleyerek Kur'an, Siyer, İslam Tarihi gibi dersler ve hafızlık eğitimi veren özel okulun bahçesinin kendilerine ait olduğu iddiasıyla alana kepçelerle giren paralel yapı elemanları, işgale engel olmak isteyen okul görevlilerine saldırdı. Yıkıma engel olmak isteyen mahalle sakinleri ve okul yetkilileri kepçelerin önüne geçti. Gözü dönmüş paralel yapı, vatandaşları yıldırmak için üzerlerine kepçe sürdü. İnsanları diri diri toprağa gömmek isteyen üniversite görevlileri, yıkıma karşı çıkanların üzerlerine taş ve toprak döktü. Üniversite avukatları ve "toplama" paralel yapı elemanları "Sür sür, provokatör bunlar, bunlara bir şey olmaz. Biz burayı almak için her şeyi göze aldık. Sen kadın, çocuklarına sahip çık. Sizi buraya gömeriz, gömeriz" gibi sözlerle hakaret ve tehditler yağdırdılar. Çıkan olayda iki kişi yaralanırken bir kişinin de ayağı kırıldı. Okulda eğitim alan çocukların gözleri önünde cereyan eden olayda, paralel yapı militanlarının vicdansızlığı dikkat çekti.

AKİT MUHABİRLERİNE FETÖ SALDIRISI

Paralel yapının hukuksuz işgalini ve vatandaşlara alçakça saldırısını görüntüleyen muhabirlerimiz Mücahit Gündoğdu ve Ramazan Alkan da FETÖ militanlarınca ağır hakaret, küfür ve tehdit edilerek tartaklandı. Muhabirlerimize kimlik soran paralel yapı elemanları, muhabirlerimizi zorla dışarıya çıkarmak istedi. Kendilerinin burada haber amaçlı bulunduklarını ve özgür basının susturulamayacağını söyleyen muhabirlerimiz, Akit gazetesi çalışanı olduğunu söylediklerinde ise FETÖ elemanları adeta çıldırdı! Muhabirlerimiz FETÖ avukatlarından işgal alanın kendilerine ait olduğunu iddia ettikleri belgeyi göstermelerini istedi. Ancak belge göstermekten çekinen avukatlar, bunun yerine 50-60 kişiyle gazetecilerin üzerine yürüdü.

FETÖ SALDIRDI, POLİS SEYRETTİ

Olay yerine gelen sağlık görevlilerinin "Burada ne oldu? Yıkım mı var?" sorusuna muhabirimiz Ramazan Alkan'ın "Yıkım değil, işgal var" karşılığını vermesi üzerine paralel yapının elemanları muhabirlerimize tekrar saldırarak, ağır küfürler yağdırıp tehditlerde bulundu. Yıkımı engellemek isteyen vatandaşları korumak yerine paralelcilerin yanında yer alan polisler, çıkan olaylara müdahale etmeyerek paralel yıkımı seyrettiler. Vatandaşların üzerine kepçe sürülmesine, muhabirlerimize ağır tehdit ve küfürler edilmesine ses çıkarmayan polislerin kime hizmet ettiği merak konusu oldu. Ayrıca hukuksuz yıkımı da durdurmayan polisler, vatandaşların kendilerine yardım etme çağrılarına da "Niye ben doktor muyum? Ben ne yapabilirim" diyerek tepki gösterdi.

AĞAÇ KATLİAMI YAPTILAR

Paralel yapının işgal ettiği alanda onlarca ağacı da katlettiği görüldü. Yeşil alan statüsündeki büyük bir alanı tahrip edip, yağmalayan paralelciler, mahallelinin tepkisi üzerine çok kalabalık bir paralelci grupla alana gelerek, yeşil alanı zorla talan etmeye çalıştı. Mahallenin yolunun da paralelciler tarafından işgal edildiğine dikkat çeken vatandaşlar, nefes alınabilecek yeşil alan olarak kullanılan bölgenin de paralelciler tarafından yağmalandığını ifade ettiler. Yeşil alanda at, koyun, kedi gibi birçok hayvanın beslendiğini ve barındırıldığını aktaran Yunus Emre Mahallesi sakinleri, paralel yıkım ekipleri tarafından bu hayvanların barınaklarının da yıkıldığını ve bu yıkımın sonucunda mahallelinin büyük bir üzüntü yaşadığını dile getirdiler. Kur'an eğitimi veren özel okulun öğrencileri, paralelcilerin hayvan barınaklarını yıkması ve ağaç katliamı yapması esnasında göz yaşlarını tutamadı.

MAHALLELİ İSYAN ETTİ

Paralel yapının kamu arazisini yağmalayarak yeşil alanların ve yolun da içinde bulunduğu büyük bir alanı işgal etmesi, mahalleliyi isyan ettirdi. Mahalleli, işgal girişimlerine karşı mahallelerinin talan edilmesini engellemek amacıyla bir araya gelip bastırdıkları "Mahallemizde Paralel Üniversite İstemiyoruz", "Paralel Sokağımızı, Pazarımızı Geri Ver" sloganlarının yer aldığı afişlerle paralel yapı işgalcilerine tepki gösterdi. Paralel yapının mahallelerini yağmalamasına isyan eden mahalle sakinleri, paralel talana karşı büyük bir protesto gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin taleplerine kulak tıkayan paralel mensubu militanlar, mahalleliyi ölümle tehdit ederek, zorba yöntemlerle işgal girişimlerine devam ettiler.

PARALEL ZULME DUR DİYECEK KİMSE YOK MU?

Paralel Yapı'ya çok küçük bir alanın tahsis edildiğini fakat Paralel örgütün her geçen gün adım adım tüm mahalleyi işgal etme yönünde ilerlediğini ifade eden mahalle sakinleri, "Belediye otobüslerinin de geçtiği, halkın yolunu işgal eden ve duvarla kapatan, kamuya ait yeşil alanı işgal edip, doğayı katleden bu örgüt mensuplarının bizim evlerimizin bahçelerini de işgal etmesinden korkuyoruz. Adeta gözleri dönmüş bir şekilde saldırıyorlar. Önlerine geleni ölümle tehdit ediyorlar. Paralel talanı engellemek için mücadele veren mahalleden bir arkadaşımıza, 'biz her şeyi göze aldık, gerekirse önümüze çıkan herkesi indiririz' şeklinde tehditler savurmuşlar. Paralel Yapı mahallemize girdiğinden beri huzurumuz kalmadı. Her gün yeni bir saldırı, her gün yeni bir zorbalıkla karşı karşıya kalıyoruz. Yunus Emre Mahallesi sakinleri olarak aylardır çok tedirginiz. Bunlara dur diyecek kimse yok mu?" şeklinde konuştular.

ÖĞRENCİLER HIÇKIRIKLARA BOĞULDU

Okullarının bahçesinin talan edilmesini üzüntüyle karşılayan öğrenciler, iş makinelerinin okul bahçesinin çitlerini yıkması üzerine hıçkırıklara boğuldu. Paralel işgalcilere adeta isyan eden öğrencilerin, "Okulumuzu yıkmayın", "Ağaçlarımızı kesmeyin" ve "Hayvanlarımızı öldürmeyin" şeklinde paralel yapı mensuplarına bağırdıkları görüldü. Yeniakit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber